top of page
tjejerna på fjället.jpg

Om Glivarps Kennel

Jag Lille-Mor som har Glivarps Kennel är uppvuxen med hund. När jag var liten hade mina föräldrar rottweiler och labrador och var aktiva inom SBK där de tränade och tävlade. 

Som 12-åring fick jag min första egna hund och fick då en liten münsterländer. När jag kom till brukshundsklubben med henne så fick jag höra av de gamla uvarna att det hade varit bättre att jag fått en ”riktig hund”. Jag och min Müsie bevisade genom åren att de hade fel 😊. Fram till 2006 hade jag sedan 5 Münsterländer. 

2010, då barnen inte längre var riktigt små, ville jag ta upp hundträningen igen. Och efter noggrann research föll valet på en korthårig vorsteh. Så min första vorsteh, Ztella, köpte jag för att ha som brukshund. Ztella var en ”once in a lifetime-hund”, som tyvärr lämnade mig alldeles för tidigt, och hon lärde mig allt jag kan om Vorsteh. 

Efter att jag köpt Ztella gick det fort och jag kom med på träning med vorstehklubben och det ena ledde till det andra. På Ztellas treårsdag tog vi hennes första pris på fält och hon var därmed godkänd enligt vorstehklubbens avelsmål och vi letade upp en hane att para henne med. Den första kullen, Avatarkullen, föddes vintern 2014 och sedan dess har vi fram till idag 2021 haft fem kullar – tre efter Ztella och två efter Glivarps Pandora från Avatarkullen. Våren 2021 hoppas vi nu får en kull efter Glivarps Padme Amidala, från vår tredje kull – Star Wars-kullen.

Glivarps kennel  finns på gården Almedal i Ingelstorp, ca 1,5 mil utanför Ystad,

Jag arbetar som specialpedagog i Centrala Barn – och elevhälsan i Ystad och trivs mycket bra med mitt jobb. Arbetar även en hel del konsultativt som specialpedagog. 

Min egen resa från ”brukshundsmänniska” till jagande vorstehägare gör att jag även säljer till andra än jägare, då jag vet att just äga en vortseh kan leda till nya vägar i livet med nya otroligt härliga tillfällen ihop med din vorsteh. Glivarps Kennel har en öppen fb sida men även en sluten privat grupp, där vi försöker hålla kontakt med alla våra köpare och andra inblandade. Gruppen har som mål att stötta och motivera varandra så mycket som möjligt.

Varmt välkomna att höra av er!


Om oss: Om oss
Padme apporterar_edited.jpg

Glivarps Padme Amidala

Hör av dig
Om oss: Välkommen
bottom of page