top of page
Planerade kullar: Våra tjänster
Stamtavla Hungergameskullen_edited.jpg

Planerad parning våren 22!

Det är så roligt att leverera valpar, känslan av att gör hela familjer lyckliga över att få hem en ny härlig familjemedlem är helt klart en del som driver mig  att föda upp hundar. Utöver det så är ju min ambition också att det skal bli härliga friska och sunda jakt-och familjehundar. Ännu roligare är det att det samtidigt som jag släpper iväg de sista valparna från vårens kull börjar komma in önskemål om valpar i kommande kullar! 

Tyvärr har jag ju endast Padme att ta valpar på ännu så det lär dröja till våren 22 innan det blir aktuellt. Men då kör vi igen! Återkommer då jag vet mer om vad det blir för hanne osv.  Är ni intresserade av en valp efter Padme så är ni välkomna att höra av er via mail ! 

IMG_0258.JPG
Planerade kullar: Om oss
20210226_165832.jpg

Rino

J Siux Od Petrova Polja

Planerade kullar: Om
padme vindmölla.jpg

Padme

J Glivarps Padme Amidala

Planerade kullar: Om
Kommande parning stamtavla.jpg

Stamtavla för kommande valpkull

Stamtavla Siux Od Petrova Polja, Rino / Glivaprs Padme Amidala, Padme.

Planerade kullar: Om

Valpar maj - 21

Harry Potter kullen!
Parning är genomförd mellan J Glivarps Padme Amidala och J Siux Od Petrova Polja, Rino. Valpar väntas i början på maj - 21.

matrixkullen2.jpg
valp morpheus.jpg
matrixkullen.jpg
Planerade kullar: Välkommen
Padme%20dammen_edited.jpg

Padme och Rino

Padme!

Padme är en mycket trevlig tik efter Ztella och Pictan Gibson. Padme har under höstens prov fått stor uppmärksamhet på fältproven både för sitt härliga sök men också för sitt temperament. Vi har även under hösten jagat i skog och på fjäll med henne och även där jobbar hon på mycket bra. Padme har en tydlig av- och påknapp och är en trogen vän både i soffan och sängen samt en kompis att räkna med. Padme har klarat inträdesprovet samt delprov 1 för räddningshund, vi skulle precis göra delprov 2 när Coronan satte stopp för fortsatt utbildning. Padme hade med största sannolikhet blivit en mycket bra räddningshund, där hennes största förtjänster ligger i att jobba på bra i alla miljöer med en otrolig smidighet, inte sluta jobba trots att belöning uteblir och en nos av hög klass. Vi har även gjort BPH med skott på Padme. Padme har HD A och 4 av 6 valpar i Star Wars kullen som Padme ingår i är röntgade med HD A. Padme har en syster i Danmark som tagit 1:a pris på Derby i Tyskland samt fått juniorcertifikat. 

Rino!

Siux Od Petrova Polja, Rino är importerad till Sverige från Kroatien. Han är en mentalt utmärkt hane av lättare typ med mycket stor jaktlust. Rinos välbyggda exteriör bidrar till en kraftfull vägvinnande galopp i utmärkt stil. Redan som unghund visade Rino stor rovviltsskärpa och vattenpassion. Rino lever tillsammans med tre andra hanhundar och tre tikar. Han är avlad i rakt nedstigande led efter Pradelinensis Pablo, Rinos farfar, som är en av världens i särklass främsta korthår med flera VM och Europacup vinster och placeringar på internationella mästerskap. Rino är en härlig jaktkamrat som är skolad på fågel men jagar allt. Videoclip på Rino i fågel - och andra jaktsituationer finns på Atom Hundcenters facebook sida. Rino har AD 0 och HD A samt testad negativt för EBJ. //Tommy Wingren

Jag har lärt känna Rino under träning sedan sommaren 2018 och har också haft honom boendes hemma under en vecka. Han är en mycket trevlig hund som anpassade sig väl till min flock och familj. 

Rino är pappa till Matrixkullen (Pandora - Rino)  som föddes 2019. I den kullen är alla valpar röntgade med HD A. De flesta används till jakt på både fågel och klövvilt och en av hanarna, Glivarps Morpheus, är både Lettisk och Estnisk Junior champion. 


Vi hoppas nu på valpar som ärver fina egenskaper efter både Padme och Rino. Valparna kommer växa upp inomhus tillsammans med den övriga flocken samt katten Bagheera. 

Vi kommer prioritera valpköpare som utöver jakt också kan tänka sig att gå jaktprov. 

Planerade kullar: Bild
bottom of page